Corendon biedt vanaf 10 juli weer vluchten naar Turkije aan

Corendon biedt vanaf 10 juli weer vluchten naar Turkije aan

Reisorganisatie Corendon hervat vanaf 10 juli weer zijn vakantiereizen naar Turkije, hoewel het kabinet voor dat land een 'oranje' reisadvies geeft. Dit reisadvies houdt in dat het ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen naar Turkije afraadt en als mensen toch gaan ze bij terugkomst voor twee weken in quarantaine moeten. Corendon is door eigen onderzoek overtuigd dat een overgroot deel van zijn klanten deze zomer toch wil afreizen naar Turkije.

Om een verplichte quarantaine te vermijden, biedt Corendon haar klanten de mogelijkheid aan een dag voor vertrek uit Turkije of direct na de terugvlucht een gratis coronatest te ondergaan. Als het virus niet wordt aangetroffen, is thuisquarantaine niet nodig, aldus de organisatie. Daarnaast belooft het bedrijf vakantiegangers, die een vakantie met een hotelverblijf hebben geboekt, kosteloos naar Nederland terug te brengen als Turkije bijvoorbeeld een lockdown afkondigt.

Reisverzekering

Reizigers die kiezen om wel naar Turkije te gaan moeten goed de polisvoorwaarden van hun reisverzekering checken, aldus een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. Volgens Corendon blijven de meeste reisverzekeraars alles behalve corona-gerelateerde kosten dekken, ook bij een oranje reisadvies. Het verbond hamert erop dat er wel degelijk verzekeraars zijn die juist niks dekken bij een negatief reisadvies.

ANWB

De ANWB bevestigt dat zijn reisverzekering dekking blijft verlenen bij een oranje reisadvies, behalve voor kosten die met het virus te maken hebben, zoals een verplicht verblijf voor gasten in het hotel als ze in isolatie moeten.

Basispakket

Ook zou volgens Corendon de Nederlandse ziektekostenverzekering in Turkije geldig zijn in het geval dat een vakantieganger besmet raakt met het coronavirus. Zorgverzekeraars Nederland bevestigt dat de basiszorgverzekering wereldwijd van toepassing is, ongeachte het reisadvies. Acute zorg, zoals ziekenhuiszorg, waaronder ic-opname en ambulance, maken deel uit van het basispakket.

Corona in Turkijke

Corendon vindt dat de situatie in Antalya, Bodrum en Dalaman, bestemmingen die vanaf juli beschikbaar zijn, veilig is. Het aantal coronabesmettingen is in die gebieden 'zeer laag', aldus de reisorganisatie. Op Turkse vliegvelden en in de toeristische hotels gelden strikte protocollen om het welzijn en de gezondheid van de gasten te waarborgen, benadrukt de operator. De medische voorzieningen in de toeristengebieden in Turkije staan verder op een hoog niveau, aldus de reisorganisatie.

Geel reisadvies

'Wij hebben ook het idee dat maatregelen in Turkije wellicht voldoende zouden kunnen zijn om het reisadvies naar geel te brengen', aldus brancheorganisatie ANVR. 'Maar het is aan het ministerie om dat te wijzigen.' De belangenclub ziet overigens dat mensen de laatste tijd zelf een ticket boeken en naar Turkije gaan. 'Dat wordt behoorlijk gedaan'.

Reactie Rutte

Premier Mark Rutte vindt het 'onverstandig' dat Corendon toch reizen aanbiedt naar Turkije, terwijl voor dat land een negatief reisadvies geldt. Niet-noodzakelijke reizen naar dat land worden afgeraden wegens het coronavirus.

Het lijkt er niet op dat er alleen maar mensen die moeten reizen in de vliegtuigen van Corendon zitten. Het bedrijf specialiseert zich immers in vliegvakantie. 'Vakantiereizen naar Turkije moet je gewoon niet doen', zegt de premier hierover.

Bron: ANP

Ook interessant