toggle menu

Corona-app nu te downloaden, nog niet overal actief

Corona-app nu te downloaden, nog niet overal actief

De GGD gaat maandag de corona-app CoronaMelder in de praktijk testen in Twente en Drenthe. Ook in de regio's IJsselland, Noord- en Oost Gelderland en Gelderland-Zuid is de app actief. De app komt voor iedereen beschikbaar in de appstores, maar wordt door de GGD vooralsnog alleen ondersteund in de genoemde regio's.

De CoronaMelder moet per 1 september wel landelijk gaan werken. De app is bedoeld als aanvulling op het bron- en contactonderzoek naar mensen die in contact zijn geweest met mensen die het cornavirus dragen. Zo kan verdere besmetting nog beter in de gaten worden gehouden en worden bestreden, is de hoop. Gebruik van de app is vrijwillig. Informatie van en over de gebruikers wordt ook niet opgeslagen.

Waarschuwing als je dichtbij coronapatiënt bent geweest

De CoronaMelder werkt via bluetooth en waarschuwt mensen die in de veertien dagen daarvoor ongeveer 15 minuten lang in de nabijheid zijn geweest van iemand die positief is getest op het coronavirus. Dat kunnen bijvoorbeeld medereizigers zijn in het openbaar vervoer of bezoekers van restaurants.

Polluitslag: Slechts 14% zou 'corona-app' zomaar installeren

Bron: ANP 

Meer over:

Ook interessant