background branding

'Coronapatiënten met langdurige klachten ervaren vaak problemen met hun brein'

klachten-corona-08052021.jpg

Patiënten met langdurige coronaklachten hebben opvallend vaak problemen met hun brein. Ruim een derde van de mensen die aanklopten bij de gespecialiseerde hulpverleners van C-support ervaart problemen met concentratie, dertig procent heeft moeite met dingen onthouden. Ook houdt een aanzienlijk deel van de patiënten last van hoofdpijn, schrijft het AD.

C-support, een stichting die door de overheid is aangewezen om coronapatiënten die drie maanden na besmetting nog gezondheidsproblemen ervaren te ondersteunen bij nazorg, hielp tot nu toe bijna vierduizend mensen. Het gaat in veel gevallen om mensen die nooit in het ziekenhuis lagen.

Het werkelijke aantal mensen dat na besmetting voor langere tijd gezondheidsproblemen ervaart, ligt in Nederland vermoedelijk veel hoger dan vierduizend. Alleen al tussen augustus en januari maakten ruim 21.000 patiënten gebruik van zogenoemde paramedische herstelzorg. Ze staan onder behandeling van bijvoorbeeld een fysio-, oefen- of ergotherapeut. De verwachting is dat dit aantal dit jaar verder toeneemt.

Bron: ANP Mediawatch / AD

Meer over