Dak- of gevelisolatie om energie te besparen? Pas op voor beunhaas!

Dak- of gevelisolatie om energie te besparen? Pas op voor beunhaas!

Ben je van plan dit jaar je huis te isoleren? Laat dit alleen doen door een vakman, waarschuwt Vereniging Eigen Huis in De Telegraaf. Want er kan veel bij misgaan.

Isoleren kan een 'snelle' manier zijn om energie en dus geld te besparen in huis. Maar als je het laat uitvoeren door een beunhaas, kan het je ook veel geld kosten. Slecht uitgevoerde isolatiewerkzaamheden kunnen namelijk ook schade aan woningen veroorzaken. Zo kan er bij slecht aangebrachte isolatie alsnog warmte verloren gaan of op langer termijn schimmelvorming ontstaan.

Ook beunhazen storten zich op de klus

Door de krapte in klusland en de enorme behoefte om te besparen op de hoge energietarieven, hebben naast vakmannen, ook beunhazen zich op de isolatieklussen gestort. Bouwkundig specialist John Kersemakers van Vereniging Eigen Huis: 'Er zijn sommige aannemers en klusbedrijven die ten onrechte denken dat ze kundig zijn.' Maar juist kennis en ervaring is belangrijk bij isolatie. 'Hoe je bijvoorbeeld isolatie opbouwt, daar moet je echt kunde van hebben.'

Hoe vind je een betrouwbare vakman?

Maar hoe weet je of de vakman die je hebt ingehuurd, ook betrouwbaar is? Kersemakers: 'Kijk of een bedrijf gecertificeerd is en aangesloten is bij Isolerend Nederland, de branchevereniging van erkende isolatiebedrijven. Deze vereniging heeft ook een geschillencommissie, waar huiseigenaren met klachten terechtkunnen.'

Vertrouw daarnaast altijd op je buikgevoel. Lijkt een offerte te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook. Radar zette onlangs nog alle tips voor het zoeken van een betrouwbare klusjesman voor je op een rij.

Bronnen: ANP, Telegraaf, Vereniging Eigen Huis 

Ook interessant