toggle menu

Databases met gegevens huisdieren en baasjes slecht beveiligd

Databases met gegevens huisdieren en baasjes slecht beveiligd

Databases waarin gegevens van gechipte huisdieren en hun baasjes worden opgeslagen blijken niet goed beveiligd. Dat meldt NOS donderdag.

Volgens de NOS zijn zeker drie databases - Petbase, NDG en Backhome Club - niet goed afgeschermd, waardoor kwaadwillenden op grote schaal informatie konden downloaden. Namen van baasjes, adressen, e-mailadressen en gegevens over het huisdier (zoals geslacht, ras en vaak een foto) waren in te zien bij de databases Backhome Club en Petbase. De derde database, NDG, bevatte informatie over het telefoonnummer en de woonplaats van de eigenaar.

Beveiliging aangescherpt

De NOS heeft de beheerders van de databestanden op de hoogte gebracht, die hebben de beveiliging inmiddels aangescherpt. Volgens de nieuwszender wist NDG al in januari van het beveiligingsprobleem, maar heeft de website eerder geen actie ondernomen. 'Als u het echt zo graag wil, dan doen we er wel wat aan', zegt Leen den Otter, voorzitter van de NDG tegen de NOS. 'Maar het is dat u er om vraagt, anders hadden we het niet gedaan.'

Volgens privacy-advocaten gaat het om een datalek en moeten de chipclubs melding maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bron: NOS

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant