'Datadelen van WhatsApp met Facebook mag niet doorgaan'

'Datadelen van WhatsApp met Facebook mag niet doorgaan'

Het delen van data door WhatsApp met Facebook mag nog niet doorgaan. Dat zegt de Artikel 29-werkgroep, adviesorgaan van Europese toezichthouders, in een brief aan de chatdienst. De organisatie vindt dat de EU-privacyregels niet voldoende worden nageleefd, meldt techsite Tweakers.net.

De werkgroep had vorig jaar al haar bedenkingen gedeeld en vindt nu dat WhatsApp niet genoeg maatregelen heeft genomen. Het bedrijf achter de app heeft aanvullende informatie over het datadelen opgenomen in de 'veel gestelde vragen' maar volgens de organisatie is dit 'geen tevredenstellende oplossing, ondanks het feit dat er geruime tijd is verstreken'.

Samenwerken met Britse waakhond

De autoriteiten hebben een comité opgericht onder leiding van de Britse privacywaakhond waarmee WhatsApp moet samenwerken. Zij gaan eraan werken om de knelpunten op te lossen, zodat gebruikers op de hoogte zijn van de juiste informatie. Op basis van deze informatie kunnen mensen die WhatsApp gebruiken, toestemming geven met het delen van data.

Tot die tijd wil de werkgroep dat het datadelen niet doorgaat.

Miljoenenboete

Facebook kreeg in mei nog een boete vanwege het misleiden van WhatsAppgebruikers. Er werd beloofd dat geen gebruikersgegevens gekoppeld zouden worden, maar dit is toch gebeurd. De boete bedroeg 110 miljoen.

Bron: Tweakers.net

Ook interessant