Datalek treft festivalbezoekers Tomorrowland 2014

Datalek treft festivalbezoekers Tomorrowland 2014

De organisatoren van het Belgische dancefestival Tomorrowland hebben zaterdag een e-mail gestuurd naar 64.007 festivalgangers die in 2014 een ticket kochten om hen te informeren over een datalek.

'Het bestand in kwestie bevat enkel de naam, het e-mailadres, het geslacht, de leeftijd en postcode, dus geen betaalgegevens, wachtwoorden of adressen', benadrukt woordvoerster Debby Wilmsen van de organisatie van het festival in Boom bij Antwerpen.

Verouderd subsysteem

Tomorrowland, ook populair bij veel Nederlanders, werd afgelopen week benaderd door zijn leverancier Paylogic. Die had een ongebruikelijke activiteit vastgesteld op een verouderd subsysteem. Na een uitgebreide analyse bleek er nog een oud scanbestand van Tomorrowland 2014 op die server te staan. Het werd meteen offline gehaald. Paylogic zegt het voorval te betreuren.

'We zijn op dit moment niet op de hoogte van kwaadwillig gebruik van het gegevensbestand, maar vragen waakzaam te zijn bij het ontvangen van e-mails over kaartverkoop, promoties of andere geadresseerden die niet afkomstig zijn van officile Paylogic- of Tomorrowland-communicatiekanalen', aldus Wilmsen. Alle officiële communicatie van Tomorrowland wordt gaat via tomorrowland.com.

Bron: ANP

Ook interessant