Debat over Implant Files op donderdag 21 maart

Debat over Implant Files op donderdag 21 maart

Wordt een CE-markering nog steeds voldoende geacht om een implantaat op de markt toe te laten? Waarom worden bijwerkingen van implantaten niet opgenomen in het Landelijk Implantaten Register (LIR)? Naar aanleiding van de uitzending van Radar, de 'Implant Files', stellen donderdag 21 maart verschillende partijen vragen aan de minister voor Medische Zorg, Bruno Bruins.

De vragen gaan onder meer over het toezicht op medische implantaten, en de registratie van gezondheidsproblemen door de medische hulpmiddelen. Tweede Kamerleden Corinne Ellemeet (GroenLinks), Henk van Gerven (SP), Simon Geleijnse (50PLUS), Rens Raemakers (D66), Fleur Agema (PVV), Joba van den Berg-Jansen (CDA), Lilianne Ploumen (PvdA) en Arno Rutte (VVD) komen aan het woord.

Het debat begint om 10:50 uur op donderdag 21 maart. Houd deze pagina in de gaten, zodat je het vraaggesprek live kunt volgen.

Hoe ging het onderzoek naar de Implant Files in zijn werk? Kijk de video:

Over de Implant Files

De Implant Files is een wereldwijd onderzoek naar implantaten, op initiatief van Radar en dagblad Trouw. Meer dan 250 journalisten uit 36 landen werkten mee.

Uit het onderzoek blijkt dat de controle op medische hulpmiddelen en implantaten wereldwijd zo gebrekkig is dat ernstige bijwerkingen lang onopgemerkt blijven en levens in gevaar komen.

Alles over de Implant Files

Naar aanleiding van de uitzending in november liet minister Bruins al weten maatregelen te nemen om de veiligheid van implantaten te vergroten.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom implantaten via deze pagina. Je kunt je ook op onze nieuwsbrief abonneren.

Ook interessant