Radar

toggle menu

Definitief uitstel extra huurverhoging

Definitief uitstel extra huurverhoging

De zogeheten 'scheefhuurders' krijgen toch geen huurverhoging dit jaar. Er was beoogd om in 2012 de huren met 5% extra te verhogen voor huurders met een inkomen van 43.000 euro of meer. Door tijdsdruk en problemen rondom de invoering stellen de meeste corporaties de verhoging echter een jaar uit.

De inkomensgegevens die corporaties afgelopen maanden bij de Belastingdienst hadden opgevraagd moeten vernietigd worden. De Eerste Kamer moet namelijk eerst het wetsvoorstel goedkeuren voordat deze gegevens verstrekt mogen worden. Het is tot nog toe onbekend wanneer en of dit gaat gebeuren. Er zijn bovendien tussentijdse aanpassingen gedaan aan het wetsvoorstel.

Een woordvoerder van corporatie Woonbron noemt het 'Erg slordig allemaal.' en de verhuurder loopt naar eigen zeggen 1 miljoen euro mis in het komende jaar. Corporatie Mitros is ook ontevreden: 'Die 1 miljoen euro hebben we hard nodig voor onderhoud, investeringen en de heffing die het Rijk ons in 2014 oplegt'. De gebruikelijke huurverhoging zal door de meeste corporaties gewoon per 1 juli doorgevoerd worden, maar de extra vijf procent gaat volgend jaar pas gelden.

Er zijn corporaties die al brieven hadden verstuurd over de huurverhoging voordat de rechter uitspraak had gedaan, zoals Stadgenoot in Amsterdam en Ymere. Deze corporaties zullen hier een brief achteraan sturen om te verduidelijken dat de verhoging nog niet van toepassing is.

Radar besteedde in november 2011 aandacht aan 'scheefwonen' en de aankomende huurverhoging van vijf procent.

Bron: NOS.nl

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant