toggle menu

Den Haag schrapt deel ouderbijdrage jeugd-ggz

Den Haag schrapt deel ouderbijdrage jeugd-ggz

Den Haag gaat een deel van de ouderbijdrage voor kinderen in de jeugd-ggz niet innen. Het gaat om kinderen die naar de dagbegeleiding gaan. Dat heeft de gemeente Den Haag dinsdag besloten.

Den Haag gaat hiermee in tegen het huidige kabinetsbeleid. Volgens de nieuwe jeugdwet moeten ouders een bijdrage betalen voor psychiatrische hulp voor hun kind.

Drempel voor ouders

De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven (Jeugd) vreest dat dit een drempel opwerpt voor ouders om voor hun kind hulp te zoeken. Ook is ze er niet van overtuigd dat een verblijf in de opvang overdag zoveel kosten bespaart voor ouders, dat zij om een bijdrage kunnen worden gevraagd.

Tenslotte vindt de wethouder dat het kabinet gemeenten opzadelt met een administratief gedrocht, omdat er extra personeel moet worden ingezet.

Omstreden

De ouderbijdrage is omstreden. Zo wilden oppositiepartijen in de Tweede Kamer SP, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks al dat de bijdrage wordt geschrapt. Vorige week zegde staatssecretaris Martin van Rijn in een debat in de Kamer te zullen onderzoeken of mensen door de maatregel afzien van hulp. De gemeente Den Haag schort het innen van de ouderbijdrage op zolang het onderzoek loopt.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant