Deze oprolbare televisie komt dit jaar op de markt

Deze oprolbare televisie komt dit jaar op de markt

Een grote televisie is prachtig om naar te kijken, maar neemt tegelijkertijd ook een hoop ruimte in beslag. Met dit oprolbare scherm is je televisie in luttele seconden verdwenen. Hoe werkt het en wat kan je ermee?

Op de grootste beurs voor consumentenelektronica toont LG voor het eerst een televisie met OLED-scherm dat volledig op te rollen is. Het 4K-scherm kent een beeldformaat van 65 inch, oftewel 165 centimeter diagonaal. Het scherm 'verdwijnt' in een behuizing als je klaar bent met tv-kijken. Die behuizing dient tevens als soundbar door de Dolby Atmos-speaker van 100 watt. De televisie is eveneens voorzien van spraakassistenten Amazon Alexa en Apple's HomeKit.

Het is ook mogelijk om een deel van het scherm van de Signature OLED TV R te tonen. In deze 'Line Mode' komt eenvijfde van het scherm naar boven. Daarmee kan je een klok of het weer tonen, muziek afspelen of familiefoto's bekijken.

Wat heb je eraan?

Veel, als we het hebben over ruimte, want het scheelt enorm veel ruimte in je woonkamer. Eenmaal opgerold blijft er een meubel over waaraan niet te zien is dat er een televisie in verborgen zit. Daarnaast beschikt deze televisie over HDMI 2.1 (dat externe apparaten met elkaar verbindt) dat onder meer het probleem oplost dat de stemmen in een film niet gelijk lopen met het beeld. HDMI 2.1 zorgt er ook voor dat er hogere resoluties worden ondersteund. 

Kosten?

Die zijn nog niet bekend. Hoewel de kosten van OLED-televisies enorm zijn gedaald de afgelopen jaren, gaat deze televisie een paar duizend euro kosten en zal het vooral voor de tv-liefhebbers met een zeer stevige portemonnee zijn. Een andere OLED-televisie, met een dikte van slechts 2,6 millimeter, kostte 8000 euro toen hij net op de markt kwam. 

Lees hier meer artikelen van CES 2019

Meer over:

Ook interessant