Dienstregelingen internationale treinen gaan weer terug richting normaal

Dienstregelingen internationale treinen gaan weer terug richting normaal

Thalys verzorgt vanaf volgende week weer directe treinreizen van Amsterdam naar Parijs. Vanaf 9 juni gaan dagelijks twee hogesnelheidstreinen van de internationale spoorvervoerder van de Nederlandse naar de Franse hoofdstad en weer terug. Thalys staakte de directe verbinding begin april omdat het aantal reizigers door het coronavirus scherp was gedaald.

Met de hervatting van bepaalde treinreizen biedt Thalys volgende week een vijfde aan van de gebruikelijke dienstregeling. Na 12 juli wordt dat uitgebreid naar de helft van de normale dienstregeling. Thalys voert in het zomerseizoen echter geen directe treinreizen uit naar Zuid-Franse vakantiebestemmingen. Ook rijden er tot 29 augustus geen Thalys-treinen naar de luchthaven Parijs-Charles De Gaulle.

Verplicht mondkapje

Reizigers zijn verplicht een mondkapje te dragen in de treinen van Thalys. Om besmettingen tegen te gaan besteedt het bedrijf ook extra aandacht aan hygiëne in de treinen.

Amsterdam - Brussel

De intercity tussen Amsterdam en Brussel rijdt vanaf volgende week maandag weer volgens de normale dienstregeling, meldt de NS op de website. De afgelopen tijd was de directe verbinding ingekort tot het traject Rotterdam - Antwerpen, met alleen een stop in Breda en Noorderkempen.

ICE en Eurostar

De ICE-trein naar Duitsland rijdt sinds deze week weer de volledige dienstregeling. Tot nader bericht rijden er geen Eurostar-treinen van en naar Nederland. Wel gaat er vanuit Brussel dagelijks een trein naar Londen, en weer terug.

Bron: ANP

Ook interessant