toggle menu

Digitaal protest in Marokko om blokkade Whatsapp en Skype

Digitaal protest in Marokko om blokkade Whatsapp en Skype

Buitenlands consumentennieuws.

In Marokko is een digitaal protest aan de gang vanwege de blokkade van gratis belkanalen. En Apple moet alsnog 450 miljoen dollar betalen vanwege te dure e-books. Lees meer in het overzicht van consumentennieuws uit het buitenland.

Marokko: Digitaal protest om blokkade Whatsapp en Skype

11 maart

Het besluit van de Marokkaanse regering om gratis belkanalen als Skype, Whatsapp, Messenger en FaceTime te blokkeren stuit op protest. Via de digitale weg laten jong en oud hun ongenoegen blijken aan het gezag in Rabat. Op nieuwssites en blogs in Marokko circuleren al dagen brieven van kinderen en peuters die de Marokkaanse koning smeken een eind te maken aan de blokkering.

België: Farmaceutische bedrijven leverden grondstoffen aan drugsbaron

9 maart

De Belgische justitie gaat zeven farmaceutische bedrijven vervolgen omdat zij grondstoffen leverden aan de Mexicaanse drugsbaron Ezio Figueroa-Vasquez. Van de 4 ton efedrine die de Belgische bedrijven hem verkochten maakte Figueroa-Vasquez 66 miljoen chrystal meth-pillen.

Duitsland: Deelstaten stappen naar EC en VN om kerncentrales België

8 maart

De Duitse deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen en Rijnland-Palts gaan bij de Europese Commissie en de Verenigde Naties klagen over de Belgische kerncentrales Doel en Tihange. Over de veiligheid van de Belgische kerncentrales bestaan zorgen in de omringende landen.

VS: Apple moet alsnog 450 miljoen dollar betalen in e-book-zaak

7 maart

Apple moet alsnog 450 miljoen dollar (410 miljoen euro) betalen in een schikkingszaak omtrent te dure e-books uit 2015. Het Amerikaanse Hooggerechtshof wil het beroep van Apple niet in behandeling nemen, waardoor de uitspraak van een lagere rechter blijft staan. Die rechter oordeelde dat Apple doelbewust de prijzen van e-books opdreef toen het in 2010 een digitale boekenwinkel lanceerde.

Bron: NOS / de Volkskrant / NU.nl

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant