Dit zijn de drukste dagen op Schiphol deze zomer

Dit zijn de drukste dagen op Schiphol deze zomer

De vakantieperiode is aangebroken en we vertrekken weer massaal met onze koffers richting Schiphol voor die welverdiende reis. Bereid je goed voor op je vakantie door rekening te houden met eventuele drukte. Hieronder staan de drukste dagen op Nederlands grootste luchthaven voor je op een rijtje.

Schiphol adviseert reizigers om voor Europese vluchten zo’n twee uur voor vertrek aanwezig te zijn, en voor intercontinentale vluchten drie uur. Na het inchecken, het afgeven van je bagage en de controle bij de douane, kan de vakantie echt beginnen. Dit alles is tijdrovender als er overal lange rijen vakantiegangers op hun beurt staan te wachten. Daarom is het handig om vooraf te checken hoe druk het op de Amsterdamse luchthaven zal zijn.

Extra reizigers en langere wachttijden

Vliegtickets-vergelijker CheapTickets maakte een overzicht van de drukste dagen op Schiphol. Er wordt in het overzicht onderscheid gemaakt tussen drukke vertrek- en aankomstdagen en ‘drukte’ en ‘topdrukte’.

Vertrekdagen

Drukte: 29 juni, 5, 9, 10, 12, 25, 26, 27 en 30 juli, 2, 6, 7, 9, 11, 16, 18, 23, 24, 30 en 31 augustus.

Topdrukte: 6, 7, 13, 14, 16 tot en met 21, 23 en 24 juli, 1, 3, 4, 10 en 17 augustus.

Aankomstdagen

Drukte: 2, 8, 15 en 28 tot en met 31 juli, 4, 8, 16, 24 en 26 augustus, 4, 8, 9, 10, 15 tot en met 17, 22, 23, 29 en 30 september. 

Topdrukte: 1 juli, 6, 7, 10 tot en met 15, 18, 20 en 25 augustus en 1 tot en met 3 september.

Op deze dagen moet je rekening houden met extra reizigers op de luchthaven en langere wachttijden.

Tips voor een goed begin van je vakantie

Om zo stressvrij mogelijk aan je vakantie te beginnen, is het handig om op tijd bepakt en bezakt op Schiphol te staan. Controleer voor de zekerheid welke adviestijden jouw luchtvaartmaatschappij hanteert.

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om vanaf 24 uur voor het vertrek van je vlucht online in te checken. Ideaal als je alleen met handbagage op reis gaat, maar ook als je ruimbagage meeneemt is dit een handige truc om tijd te besparen. Na het online inchecken op je tablet, computer of smartphone, ontvang je de boardingpass in je mail. Vervolgens kun je op Schiphol je ruimbagage inchecken en meteen door naar de douane en paspoortcontrole.

Check vooraf altijd de geldigheid van je paspoort om onnodige vertraging te voorkomen en bekijk op de site van je luchtvaartmaatschappij wat je wel en niet in je (hand)bagage mee mag nemen.

Radar zette eerder 10 handige apps voor op vakantie op een rij:

Deze apps zijn onmisbaar op reis

Bron: CheapTickets

Ook interessant