toggle menu

Drinkpakjes voor kinderen nog steeds suikerbommen

Drinkpakjes voor kinderen nog steeds suikerbommen

Yoghurtdrinks en chocolademelk die veel kinderen dagelijks drinken, zijn nog steeds 'suikerbommen'. Bijna de helft van deze drinkpakjes is volgens voedselwaakhond foodwatch nog zoeter dan Coca-Cola.
 

De organisatie onderzocht zuiveldrankjes in de vijf grootste supermarkten in Nederland. Gemiddeld zit er 8,2 gram suiker in per 100 milliliter. Dit komt neer op meer dan 4 suikerklontjes in een pakje (200ml), met uitschieters tot 6 suikerklontjes per pakje. 'Met zo’n pakje met 6 suikerklontjes in de ochtend- en middagpauze overschrijd je de door de Wereldgezondheidsorganisatie aanbevolen hoeveelheid (vrije) suiker voor een hele dag al', aldus foodwatch.

7 keer meer suiker dan vruchten

De vruchtenyoghurtdrankjes, die door de aanwezigheid van vruchten gezond ogen, hebben gemiddeld een 7 keer hoger suikergehalte dan vruchtengehalte.

De beloftes van de voedingsmiddelenindustrie om nogmaals 5 procent minder suiker in zuiveldrankjes te stoppen, biedt volgens foodwatch geen soelaas. 'Dit zal niet voorkomen dat een groot deel van deze drankjes vrijwel even zoet als of zelfs zoeter zal blijven dan Coca-Cola.'

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant