toggle menu

Drukte bij Intertoys door problemen met inleveren cadeaukaarten

Drukte bij Intertoys door problemen met inleveren cadeaukaarten

Consumenten verzilveren zaterdag massaal cadeaubonnen van Intertoys. 'De meeste zijn nu wel ingeleverd, het gaat heel hard', aldus een woordvoerder van de speelgoedketen die faillissement heeft aangevraagd. Vrijdag liet de keten nog weten dat er nog tienduizenden kaarten in omloop waren met daarop in totaal zo'n 1 miljoen euro.

Lange rijen door computerstoring

Als gevolg van een computerstoring lag het systeem er even uit, waardoor sommige klanten in een lange rij terechtkwamen. In sommige winkels zou de storing tot agressie hebben geleid. Zo meldt Omroep Gelderland dat mensen in de winkel boos werden omdat ze niet geholpen konden worden.

Volgens De Telegraaf leidde de teleurstelling er zelfs toe dat medewerkers zijn belaagd en bespuugd. In Amstelveen zou een winkel dicht zijn gegaan om veiligheidsredenen. Klanten zouden gedreigd hebben spullen uit de winkel te halen als ze de cadeaukaart niet konden inleveren.

Storing door DDoS-aanval

De storing, die veroorzaakt zou zijn door een DDoS-aanval, werd na enige uren verholpen. 'Alles functioneert nu weer. Mensen kunnen de bonnen gewoon in de winkel inleveren of online', aldus de zegsman.

Vrijdag liet het bedrijf weten dat cadeaukaarten hun waarde zullen verliezen wegens het faillissement. Klanten hebben nog tot en met zondag om ze in te leveren.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant