E-mailadressen Tele2 makkelijk te hacken

E-mailadressen Tele2 makkelijk te hacken

Het is heel eenvoudig om de bijna driehonderdduizend e-mailadressen van Tele2 te hacken. Even een belletje naar de provider, je geeft je postcode en huisnummer op en je wachtwoord wordt zonder problemen veranderd. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws.

Naar aanleiding van dit onderzoek voert Tele2 strengere identiteitscontroles in. Ook verandert de provider geen wachtwoorden meer over de telefoon.

Wanneer een hacker Tele2 belt met de vraag om jouw wachtwoord te veranderen, hoeft hij ter controle alleen maar jouw postcode en huisnummer te noemen. Als deze kloppen, heeft hij niet alleen toegang tot jouw e-mail, maar ook het Tele2-account met informatie over je abonnementen.

'Deze vorm van beveiliging is volstrekt onvoldoende', zegt woordvoerder Pauline Gras van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 'Dit vinden wij een zeer serieus signaal.' Dave Maasland, ceo van cybersecuritybedrijf ESET noemt dit 'een serieus gevaar'. 'Het hacken van je e-mail, het belangrijkste onlineaccount, mag niet zo makkelijk gaan.'

Bron: RTL Nieuws

Ook interessant