E10, e-bike en een haperende geldautomaat: deze radio-items waren in 2019 het populairst

E10, e-bike en een haperende geldautomaat: deze radio-items waren in 2019 het populairst

2019 is het laatste jaar dat Radar Radio is uitgezonden. In het programma zijn veel belangrijke consumentenkwesties tegen het licht gehouden. In dit artikel kijken we terug welke van deze kwesties het meeste door jullie zijn gelezen.

5: 'Arbeidsongeschikten laten twee miljard euro pensioengeld liggen'

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat tussen 10.000 en 40.000 mensen die arbeidsongeschikt geworden zijn, niet het geld krijgen uitgekeerd waar ze recht op hebben. Ben jij een van die mensen? Radar heeft een voorbeeldbrief klaarstaan.

4: Black Latte: kun je afvallen met een houtskooldrankje?

Er zijn talloze wondermiddelen om gewicht te verliezen, de een werkt nog slechter dan de ander. Een van de vele voorbeelden hiervan is Black Latte. Dit drankje van 49 euro belooft je vet in energie te veranderen, je eetlust te verminderen, je stofwisseling te verhogen en je lichaam te reinigen van gifstoffen en overtollig vocht. Radar vraagt een expert om zijn mening.

3: Geen geld uit geldautomaat: wat moet je doen?

Het zou je maar overkomen. Je probeert wat geld uit een automaat te trekken, maar door een storing komt er niets uit. Het geld is echter wel van je rekening afgeschreven. Bij wie moet je dan aankloppen?

2: Hoe lang mag een dure elektrische fiets meegaan?

Je rijdt al tien jaar naar volle tevredenheid rond op je elektrische fiets. Recentelijk heb je nog voor veel geld de fiets helemaal laten opknappen, maar even later gaat er een onderdeel kapot dat niet meer gemaakt wordt. Hierdoor is de fiets zo goed als onbruikbaar geworden. Waar heb je dan recht op?

1: E10: wat is het en kan het in elke auto?

Sinds dit jaar verkopen bijna alle tankstations standaard E10 als benzine. Niet alle auto’s zijn hiervoor geschikt. Veel automobilisten willen daarom weten wat er met hun auto gebeurt als ze het tanken. Dit heeft ertoe geleid dat dit radio-item in 2019 door het grootste aantal mensen is gelezen.

Meer over:

Ook interessant