Echtpaar uit Groningen stelt NAM aansprakelijk voor ernstig psychisch letsel

Echtpaar uit Groningen stelt NAM aansprakelijk voor ernstig psychisch letsel

Een echtpaar uit het Groningse Losdorp stelt de NAM en de staat aansprakelijk voor de psychische schade die zij hebben geleden door de gaswinning in hun regio. Zij zijn de eersten die dat doen, meldt Trouw.

Na talloze paniekaanvallen, veelvuldig flauwvallen en een op het nippertje afgekapte suïcidepoging, is de maat vol voor Alison Meldrum uit het Noordoost-Groningse Losdorp. Samen met haar man Henk Gerritsen stelt ze als eerste de Nederlandse staat, het gaswinningsbedrijf NAM en het bedrijf EBN aansprakelijk voor ernstig psychisch letsel.

PTSS door de gaswinning

Het is niet voor het eerst dat gedupeerde Groningers de NAM, Energie Beheer Nederland en de staat als schuldigen aanwijzen voor hun immateriële schade, ofwel gevoelens van onrust, onveiligheid en boosheid. Maar deze zaak voert veel verder, zegt letselschade-expert Yme Drost die het echtpaar bijstaat. 'Dit gaat niet over wat gespannenheid, maar over ernstig psychisch letsel. Mevrouw is gediagnosticeerd met de posttraumatische stressstoornis (PTSS) door de gaswinning.'

Bron: MediaWatch / Trouw

Ook interessant