toggle menu

Economen: voorspelling koopkracht moet worden bijgesteld

Economen: voorspelling koopkracht moet worden bijgesteld

Nu de loonstijging tegenvalt, moet de koopkrachtbelofte worden bijgesteld. Dat zeggen economen in De Telegraaf. Het kabinet gaf slechts een heel kleine lastenverlichting en premier Rutte heeft zich volgens de krant rijk gerekend met verwachte loongroei.

Eerder werd gesteld dat werknemers in verschillende sectoren kunnen rekenen op een flinke loonsverhoging wat zou leiden tot koopkrachtstijging. 'De koopkrachtvoorspelling moet omlaag', zegt Rabo-hoofdeconoom Menno Middeldorp. Het Centraal Planbureau (CPB) raamt een gemiddelde koopkrachtstijging van 1,6 procent voor dit jaar en komt woensdag met nieuwe prognoses. 'In de loop van het jaar zal die onder de 1 procent uitkomen', verwacht Middeldorp.

Ook ING-econoom Marieke Blom rekent op een lagere koopkracht dan eerder voorspeld: 'De inflatie is hoger dan verwacht, de loonstijging lager.'

Deskundigen: belastingdruk stijgt stelselmatig

Premier Rutte verwijt werkgevers dat zij te weinig loonstijging toezeggen. Deskundigen wijzen er echter op dat de belastingdruk in Nederland al jarenlang stelselmatig stijgt.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf 

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant