toggle menu

Eenmalig 750 euro voor huurders aardbevingsgebied Groningen

Eenmalig 750 euro voor huurders aardbevingsgebied Groningen

Huurders van huizen van een corporatie in het aardbevingsgebied in Groningen krijgen eenmalig een bedrag van 750 euro van de overheid. Het bedrag is een tegemoetkoming voor het feit dat onderhoud en verbeteringen aan de binnenkant van de huizen steeds zijn uitgesteld vanwege het regelen van de aardbevingsschade, aldus de Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Binnenkort meer duidelijkheid

Over het uitkeren van een eenmalige vergoeding voor hoofdhuurders maakte minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in november vorig jaar afspraken met de provincie Groningen en de woningcorporaties. Binnenkort wordt volgens de NCG ook duidelijk welke compensatie huurders krijgen voor zelf aangebrachte voorzieningen in woningen die nu gesloopt of versterkt moeten worden. Er is al een regeling voor Groningers die tijdelijk hun huis moeten verlaten. Zij krijgen een deel van de kosten voor verhuizen en tijdelijke huisvesting terug.

Het eenmalige bedrag van 750 euro wordt overgemaakt aan huurders die op 1 juli van dit jaar ingeschreven stonden bij een corporatie in het aardbevingsgebied.

Bron: ANP

Ook interessant