toggle menu

Eerlijke bloemen voor moederdag

Eerlijke bloemen voor moederdag

Met de overhandiging van een 'eerlijk moederdagboeket' is de aftrap gegeven voor de samenwerking tussen Albert Heijn en ontwikkelingsorganisatie Hivos. Ze gaan streven naar een eerlijke en duurzame bloemenindustrie.

Het boeket is overhandigd aan minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) vrijdag voor de ministerraad. Hivos en Albert Heijn willen met de actie aandacht vestigen op het feit dat veel bloemen die op Moederdag worden weggegeven zijn geplukt door Afrikaanse moeders. De supermarktketen verkoopt als gevolg van de afspraak nu alleen nog maar rozen die duurzaam zijn gekweekt.

Verbetering arbeidsomstandigheden

Ploumen zei blij te zijn dat beide partijen elkaar hebben gevonden. 'Het doet me als moeder enorm deugd dat een andere moeder in Kenia hier een eerlijke boterham aan heeft kunnen verdienen onder goede arbeidsomstandigheden.' Een van de speerpunten van het beleid van Ploumen is de verbetering van de arbeidsomstandigheden wereldwijd.

Eerder in Radar

Rondom Valentijnsdag vorig jaar besteedde TROS Radar aandacht aan hoezeer de rozenteelt in Oost-Afrikaanse landen de levens van de bewoners beïnvloedt - en niet ten goede. Bekijk het rozenitem en de documentaire die filmmaker Ton van Zantvoort maakte over de bewoners rondom het Naivasha-meer in Kenia, waar veel rozenkwekers gevestigd zijn.

Bron: ANP

Ook interessant