Eerste uitspraken schadeclaims loterij verwacht

Eerste uitspraken schadeclaims loterij verwacht

Verscheidene gedupeerden van de misleiding door de Staatsloterij voeren afzonderlijk van elkaar gerechtelijke procedures voor een schadevergoeding. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs rechtsbijstandsverzekeraars en rechtbanken. Dit voorjaar worden de eerste uitspraken van rechters verwacht over de hoogte van een eventuele schadesom. Als die in het voordeel van de gedupeerden zijn, dan hangt de loterij mogelijk een financiële strop boven het hoofd.

De rechtbanken van Den Haag en Roermond bevestigen dat er bij hen vier procedures tegen de Staatsloterij lopen. Sinds 2015, toen de Hoge Raad concludeerde dat de Staatsloterij deelnemers zeven jaar lang had misleid (de loterij keerde minder prijzen uit dan in reclames werd toegezegd) is er strijd over de hoogte van de schadevergoeding waarop zij recht zouden hebben.

Al sinds het arrest bestrijdt de Staatsloterij dat deelnemers recht hebben op teruggave van hun inleggeld.

Eerder over de Staatsloterij

In 2007 besteedde Radar al aandacht aan de kleine kans op het winnen van een prijs bij de Staatsloterij. Is er sprake van misleiding? En: in 2017 geeft de Staatsloterij compensatie aan deelnemers.

Misleiding bij de Staatsloterij?

Compensatie voor Staatsloterij-deelnemers

Bron: ANP MediaWatch / de Volkskrant

Meer over:

Ook interessant