toggle menu

Eindelijk snel internet op platteland

Eindelijk snel internet op platteland

Zo'n 400.000 gezinnen op het platteland en in buitengebieden kunnen binnenkort eindelijk ook breedbandinternet in huis halen. Dat meldt het AD dinsdag.

KPN lanceert dinsdag een speciaal 4G-modem, waarmee een kwart van die gezinnen voorzien kan worden. Voor de overige 300.000 gezinnen moet snel internet beschikbaar komen door glasvezelkabels te trekken of koperen netwerken een beurt te geven.

Langzame verbinding

Momenteel beschikken nog 500.000 van de 7,5 miljoen Nederlandse huishoudens over een langzame verbinding. KPN hoopt ook de resterende 100.000 huishoudens te kunnen aansluiten. Het telecombedrijf wil daarvoor financiële steun van van gemeenten, provincies of het rijk.

Update 10 november, 08:40 uur: Reactie van minister Henk Kamp

Vanaf volgend jaar kan KPN bij 85 procent van de huishoudens internet met een snelheid van meer dan 100 Mbps bieden. Voor circa 93 procent van Nederland is een snelheid van 40 Mbps beschikbaar. Het bedrijf beloofde ook zijn best te doen voor de overige 7 procent van de huishoudens.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken wijst op het grote belang van dit initiatief voor de economie. 'Snel internet draagt bij aan meer ondernemerschap en economische groei. In het buitengebied zijn er veel initiatieven, van gemeenten, provincies en bedrijven om ook daar snel internet mogelijk te maken. Dit initiatief van KPN voor mobiel breedband draagt bij aan het vergroten van de toegang tot snel internet in dunbevolkte gebieden voor consumenten en bedrijven. Zo kan ook de economie in de regio verder worden aangejaagd', aldus Kamp.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant