toggle menu

Elektrische auto's zorgen voor historisch lage CO2-uitstoot

Elektrische auto's zorgen voor historisch lage CO2-uitstoot

De elektrische auto zorgt voor de laagste uitstoot in tien jaar, zo blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging, opgevraagd door BNR. Voorzitter Steven van Eijck van de RAI Vereniging is verheugd over de effecten van de bijtelling en de gestegen verkopen van elektrische auto's.

'Het is goed nieuws dat de vergoeding van het wagenpark aanslaat in Nederland, een daling van 106 naar 100 gram in Nederland is een forse stap en dat komt door heel veel elektrische verkopen', zegt Van Eijck. Volgens Van Eijck was gerekend op een verkoop van 28.000 over 2019, dat zijn er uiteindelijk 61.000 geworden. 'Die verwachting is ver overtroffen en dat is goed nieuws', zegt Van Eijck.

Subsidies voor particulieren 

De verdubbeling van de bijtelling naar 8 procent noemt Van Eijck een 'domper van de feestvreugde'. Aan de andere kant ziet hij dat er op de zakelijke markt auto's komen in de prijsklasse tussen de 30.000 en 50.000 euro. De overheid wil het bezit van elektrische auto's voor particulieren stimuleren met subsidies. Er is op dit moment nog niet bekend hoe die regelingen eruit gaan zien. Van Eijck verwacht voor het komende jaar dat er zo'n 43.000 elektrische auto's verkocht worden.

Bron: ANP MediaWatch / BNR

Ook interessant