Emotionele oliebollenbakker overstelpt door steun van klanten

Emotionele oliebollenbakker overstelpt door steun van klanten

Ondanks een slechte beoordeling in de jaarlijkse oliebollentest van het AD had Bakkerij Venekamp in Amsterdam het gisteren drukker dan verwacht. Door een actie op Facebook kwamen honderden mensen naar de Ferdinand Bolstraat om de oliebollen zelf te proberen.

De bakkerij kreeg een 4,5 voor zijn oliebollen. Een medewerker barstte in tranen uit toen hij het nieuws hoorde. 'Alsof er iemand in de familie overleden was.' Hij maakt al 45 jaar oliebollen. De emotionele reactie van de bakker werd uitgezonden in een interview met stadszender AT5.

Actie

Eigenaar Koert van Egmond is blij met de actie op Facebook die 'Oliebollen halen! 45 jaar bakkerservaring van Bakkerij Venekamp' heet. De actie is meer dan 2100 keer gedeeld en heeft meer dan 400 mensen naar de winkel gebracht. 'Sommige mensen kopen niet eens oliebollen, maar willen vertellen dat ze aan ons denken', zegt Van Egmond tegen de NOS. Hij is blij dat mensen meeleven en zou het liefst iedereen bedanken. Ook oliebollenbakker Alfred is 'als een kind zo blij'.

Bron: NOS

Meer over:

Ook interessant