toggle menu

Eneco compenseert klanten die te veel hebben betaald voor aansluiting op het warmtenet

Eneco compenseert klanten die te veel hebben betaald voor aansluiting op het warmtenet

Verbruikers die tussen 2014 en 2018 te veel hebben betaald voor een aansluiting op het warmtenet bij warmteleverancier Eneco, worden gecompenseerd. Tussen de 22 en 115 eenmalige extra aansluitingen op warmtenetten in Utrecht, Den Haag en Amstelveen komen voor de compensatieregeling in aanmerking. De verbruikers krijgen ieder gemiddeld 3500 euro terug.

De verbruikers betaalden een vergoeding voor een nieuwe aansluiting op een nieuw warmtenet die was gebaseerd op werkelijke kosten, terwijl hier een wettelijk maximumtarief voor geldt. Sinds 2019 rekent Eneco wel de juiste vergoeding. Vanaf dit jaar maakt Eneco geen onderscheid meer tussen vergoedingen voor nieuwe aansluitingen op een nieuw of bestaande warmtenetten.

Eneco neemt zelf contact op

De toezegging over deze compensatie is bindend verklaard door de Autoriteit Consument & Markt. Eneco heeft de ACM zelf benaderd voor een toezegging van de regeling na een klacht van een klant. Eneco neemt rechtstreeks contact op met de klanten die voor de regeling in aanmerking komen. 

Een toenemend aantal huishoudens krijgen blok- en stadsverwarming en hebben recht op een betrouwbare levering, tegen transparante prijzen en goede voorwaarden. De ACM houd toezicht op de energietransitie en beschermt de consument.

Bron: ACM

Ook interessant