Eneco zet deur tot deur verkoop energiecontracten stop

Eneco zet deur tot deur verkoop energiecontracten stop

Energieleverancier Eneco gaat niet langer energiecontracten van deur tot deur verkopen. Sinds de lockdown is de deurverkoop stil komen te liggen, de energieleverancier heeft besloten deze niet opnieuw op te starten als dat weer mogelijk is.

'We zien klanten die deur tot deur toch als invasief, opdringerig ervaren', vertelt chief customer officier van Eneco Hans Peters aan het AD. 'Verkopers kunnen immers veel verdienen, maar dan wel door de bonussen die ze door veel te verkopen binnen kunnen slepen. De wil om te presteren werkt gesjoemel binnen de sector in de hand.' Volgens Peters past deur tot deurverkoop niet meer bij de normen en waarden van het bedrijf. Bij Eneco zijn zestig deurverkopers in dienst.

Deurverkopers eerder al negatief in het nieuws

Eind 2019 kwamen de deurverkopers van energiebedrijven in het nieuws vanwege misleidende en opdringerige deurverkoop. Deurverkopers zouden contracten slijten aan oude, soms dementerende klanten of zich voordoen als 'tariefcontroleur' of 'netbeheerder'. Het kabinet dreigde daarop met maatregelen of zelfs een verbod op deurverkoop. 'Ik wil liever niet alles verbieden, maar zulke praktijken moeten uitgebannen worden', zei staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat toen daarover.

Bron: ANP

Ook interessant