Energiebedrijf NLE gaat ook telecom aanbieden

Energiebedrijf NLE gaat ook telecom aanbieden

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wil als eerste energieleverancier in Nederland naast elektriciteit en gas ook internet, televisie en telefonie gaan aanbieden. Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt.

NLE is zijn telecomdiensten nu nog aan het testen. Het is de bedoeling dat het nieuwe aanbod eind van de zomer beschikbaar komt voor bestaande energieklanten van het bedrijf. Kort daarna moeten ook consumenten die geen elektriciteit en gas afnemen bij NLE een pakketcontract voor internet, televisie en telefonie kunnen aanschaffen.

Minder energieverbruik

Gedachte achter de nieuwe stap is de verwachting dat huishoudens door allerlei nieuwe toepassingen en betere isolatie steeds minder energie zullen gaan verbruiken. Daarom probeert NLE nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen.

Concurrentie

'Op de mobiele telecommarkt is behoorlijk wat concurrentie, maar dat geldt niet voor de markt van alles-in-1', zegt NLE-topman Harald Swinkels. 'Vroeger ging het om telefoontikken, tegenwoordig om databundels. Een databundel lijkt wat dat betreft op een kuubje gas.'

De energieleverancier maakt voor de nieuwe dienst gebruik van het netwerk van KPN en denkt de telecomdiensten goedkoper te kunnen aanbieden dan de andere grote telecompartijen. 'Dat kunnen we doordat we slim inkopen en al heel veel klanten hebben. Verder hebben we geen erfenis en grote overhead zoals de telecommastodonten wel hebben', aldus Swinkels.

NLE streeft ernaar in de komende vijf jaar ongeveer een half miljoen 'alles-in-één'-telecomklanten te strikken. In de energiebranche is het NLE gelukt om in tien jaar tijd 7 procent van de markt te bemachtigen, bijna 800.000 aansluitingen.

Bron: ANP

Ook interessant