Energieleveranciers riskeren dwangsom vanwege onduidelijke rekeningen

Energieleveranciers riskeren dwangsom vanwege onduidelijke rekeningen

Drie energieleveranciers riskeren een dwangsom van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) omdat hun rekeningen te onduidelijk zijn. Als ze begin volgend jaar de zaken niet op orde hebben, wordt die dwangsom ook daadwerkelijk opgelegd. Welke energieleveranciers op het strafbankje zitten, maakte de ACM niet bekend.

Van de veertig onderzochte energieleveranciers hadden zestien hun facturen op orde. Nog eens 21 partijen waren op de goede weg, maar moesten nog enkele kritiekpunten oplossen van de toezichthouder.

Nadruk op overzichtelijkheid

De ACM legt al enige tijd de nadruk op het belang van een begrijpelijke energierekening. Daarbij richt de waakhond zich vooral op overzichtelijkheid. Zo moeten veranderde tarieven apart worden weergegeven en niet worden gemiddeld. Ook moet in dezelfde eenheden worden gerekend als in het contract.

Met een duidelijke energierekening kunnen consumenten makkelijker controleren of ze wel hebben gekregen wat ze horen te krijgen, stelt de ACM. Ook kunnen ze beter bepalen of het loont om over te stappen.

Bron: ANP

Ook interessant