Energieverkopers fraudeerden met zakelijke contracten

Energieverkopers fraudeerden met zakelijke contracten

Energieverkopers hebben in korte tijd op frauduleuze wijze tientallen contracten verkocht. Zelfs mensen in de schuldhulpverlening werden de dupe van deze grove fraude, schrijft het AD.

De verkopers mochten alleen zakelijke contracten aan de man brengen, maar stuitten ook op interesse van particulieren. De zakelijke contracten hebben veel strengere voorwaarden dan particuliere contracten. Zo is het moeilijker om ze op te zeggen. Ook mensen die onder bewindvoering staan vanwege schulden kregen zakelijke contracten aangesmeerd. De gedupeerden konden zo'n contract krijgen doordat willekeurige inschrijfnummers van de Kamer van Koophandel werden gebruikt.

Daarbij schrokken de verkopers er niet voor terug zelf de transactie te bekrachtigen. Waar normaal een klant drie keer op 'ja' moet drukken, deden ze dat zelf, geven ze toe aan de krant.

Aangifte tegen verkopers van Improvers

Tegen alle betrokken verkopers - zes in totaal - is inmiddels aangifte gedaan. Opvallend genoeg werkten zij allemaal tot voor kort bij Improvers, de verkooptak van Essent. Improvers werd onlangs stilgelegd omdat er op foute wijze zou zijn verkocht.

Bron: ANP MediaWatch / AD

Meer over:

Ook interessant