toggle menu

Enkele hotels en strandhuisjes gaan weer open, onder voorwaarden

Enkele hotels en strandhuisjes gaan weer open, onder voorwaarden

Vakantiepark Beekse Bergen en het Safari Resort in Hilvarenbeek openen weer de deuren voor bezoekers die er willen overnachten. In Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Wijk aan Zee en Heemskerk mogen weer strandhuisjes worden opgebouwd.

Strandhuisjes

Alleen huisjes met eigen sanitaire voorzieningen mogen weer open, zegt de veiligheidsregio Kennemerland. Die wil zo grote drukte op de stranden voorkomen op het moment dat de coronamaatregelen worden versoepeld.

Eigenaren mogen ook in hun huisjes verblijven als daar vast sanitair is en de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden van anderen. Ze moeten daarvoor ontheffing vragen bij hun gemeente.

Wie een strandhuisje zonder eigen sanitair heeft, komt nog niet in aanmerking voor de ontheffing. Landelijk geldt een verbod voor gebruik van gedeelde sanitaire voorzieningen in verband met besmettingsgevaar.

Recreatief nachtverblijf

Het heropenen van de hotels is afgestemd met de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, die het verbod op recreatief nachtverblijf deze week uit de noodverordening schrapte.

Ook de camping van het Safaripark mag weer gasten verwelkom die beschikken over een camper of caravan met eigen sanitaire voorzieningen. Het park zelf blijft nog gesloten, dat geldt ook voor Speelland Beekse Bergen. Op het vakantiepark dienen bezoekers uiteraard 1,5 meter afstand van elkaar te houden, gelijk aan een chimpansee met gestrekte armen, wat in Beekse Bergen een 'chimpansee-afstand' wordt genoemd.

Donderdag maakte ook de Efteling bekend om weer voorzichtig te openen, te beginnen met Vakantiepark Efteling Bosrijk. Ook het Efteling Golfpark gaat weer open voor een gering aantal jeugdleden onder de 18 jaar.

Bron: ANP

Ook interessant