Entertainmentindustrie wil illegaal downloaden tegengaan met nieuwe site

Entertainmentindustrie wil illegaal downloaden tegengaan met nieuwe site

Een nieuwe website sluist liefhebbers van films en series door naar plekken waar deze content op legale wijze te downloaden en te streamen is. Film.nl, sinds deze week online, is in het leven geroepen door belanghebbenden in de Nederlandse entertainmentindustrie.

Op de nieuwe site Film.nl en in de gelijknamige app kunnen gebruikers zoeken naar films en series. Film.nl vertelt vervolgens waar deze te downloaden of te streamen zijn, maar ook in welke bioscoop je ze kunt bekijken, waar ze binnenkort worden uitgezonden of waar je ze kunt kopen.

Op het spoor van legaal aanbod

Alle zoekresultaten zijn legale opties, en met reden: de entertainmentbedrijven en -stichtingen achter de website hopen gebruikers hiermee op het spoor te zetten van legaal aanbod, en te voorkomen dat ze deze content op een andere plek illegaal downloaden.

Die legale alternatieven zijn onder andere streamingdiensten als Netflix en Videoland, on-demand diensten van providers als Ziggo, en winkels als Bol.com en Media Markt. Opmerkelijk genoeg zijn aanbieders als Google Play Store en Amazon Prime Video afwezig in de resultaten.

Gebruiksvriendelijkheid

Op het moment van schrijven laat de gebruiksvriendelijkheid van de site nog wat te wensen over. Zo stuurt Film.nl je vanuit de zoekresultaten enkel door naar homepages van de site(s) waar je de content kunt vinden, in plaats van direct te linken naar de pagina waar de betreffende film of serie direct af te spelen, te downloaden of the kopen is. Ook is het soms niet duidelijk welke afleveringen / welk seizoen je op welke plek kunt vinden.

Bron: Tweakers / Dutchcowboys

Ook interessant