'Er is nooit een recall van woekerpolissen': Antoinette bij RTL Late Night

'Er is nooit een recall van woekerpolissen': Antoinette bij RTL Late Night

Antoinette Hertsenberg was te gast bij RTL Late Night om te praten over de bankierseed. Binnen een jaar moeten alle bankmedewerkers zo'n eed afleggen. Antoinette vergelijkt de bankierseed met een eed die een arts aflegt en stuit op opvallende verschillen.

Bankierseed

De gedragscode voor bankiers werd woensdag op de beursvloer in Amsterdam ingeluid. 90 duizend bankmedewerkers zijn vanaf 1 april 2015 verplicht een eed af te leggen waardoor ze gebonden zijn aan het naleven van gedragsregels. De eed is in het leven geroepen om het vertrouwen in de financiële sector te herstellen. De Stichting Tuchtrecht Banken, ingesteld door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), spreekt overtreders aan.

Schade berokkenen

'Ik zal aan de patiënt geen schade doen', staat er in de gelofte van artsen. Antoinette: 'Dat staat niet in de bankeneed. Er staat niet: ik zal geen schade berokkenen bij mijn klanten. En dat terwijl je financiële hebben en houden in handen is van bankmedewerkers'.

Geen hooggespannen verwachtingen

In de uitzending zegt Antoinette verder: 'Ik vind zo'n eed best een charmant idee, maar we moeten er niet te hooggespannen verwachtingen van hebben. [...] Als in de normale economie een auto het niet goed doet, dan wordt het model teruggeroepen. Als je kijkt naar alle ellende rondom woekerpolissen, dan vraag ik me af: waarom is er nooit een recall van woekerpolissen?'

Bron:

RTL Late Night

NU.nl

Ook interessant