toggle menu

Europees parlement wil Facebookbaas graag spreken

Europees parlement wil Facebookbaas graag spreken

Alle partijen in het Europese parlement willen erg graag dat topman Mark Zuckenberg van Facebook naar Brussel komt om zich te verantwoorden voor het schandaal met het lekken van data van tientallen miljoenen gebruikers. Voorzitters van alle fracties steunden donderdag een open brief van de Groenen waarin wordt geëist dat parlementspresident Antonio Tajani de Amerikaan voor een ontmoeting met diverse commissies uitnodigt.

Zuckenberg (33) is goed drie weken geleden al door Tajani uitgenodigd maar hij heeft voor zover bekend niets van zich laten horen. De topman maakte deze week wel al twee keer de gang naar het Amerikaanse Congres waar hij urenlang aan de tand werd gevoeld.

De data van naar schatting 87 miljoen Facebook-gebruikers konden worden verzameld door het Britse bedrijf Cambridge Analytica. Daaronder zouden data van 2,7 miljoen EU-ingezetenen zijn.

Eerder gesprek over dataschandaal

EU-Justitiecommissaris Vera Jourova had donderdag wel een gesprek met een andere topfiguur van het social-mediaconcern. Ze meldde een 'constructief en open gesprek' te hebben gehad over het dataschandaal met Sheryl Sandberg, als COO verantwoordelijk voor het dagelijks beleid bij Facebook.

Volgens de week staat Facebook waarschijnlijk op de agenda van de plenaire vergadering van het Europees Parlement in Straatsburg.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant