toggle menu

Europese Commissie wil meer openheid over internetsnelheid

Europese Commissie wil meer openheid over internetsnelheid

Als het aan de Europese Commissie ligt moeten providers voldoen aan nieuwe regels op het gebied van openheid over bandbreedte die ze leveren. De commissie wil hiermee de positie van de consument garanderen. Dit meldt Adsl-breedband.be.

Uit de nieuwe voorstellen blijkt dat de consument duidelijker moet worden geïnformeerd over de daadwerkelijke downloadsnelheid. Deze informatie moet zowel in de marketing als in de algemene voorwaarden genoemd worden.

De voorstellen bevatten ook een plan over een Europese netneutraliteit. Deze volstaat namelijk niet, aldus de Nederlandse burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom.

Een ander plan van Eurocommissaris Neelie Kroes om de roamingtarieven te verlagen, is goedgekeurd. Kroes wil in haar nieuwe voorstel ook een verbod opleggen voor internetproviders om concurrerende  diensten, zoals Skype en WhatsApp, te blokkeren of af te remmen. Bovendien moeten consumenten een contract op kunnen zeggen als de geleverde diensten achterblijven bij verwachtingen. Het Europarlement moet de plannen nog goedkeuren.

Bron: Adsl-breedband.be

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant