toggle menu

Europese toezichthouders gaan datalek Uber onderzoeken

Europese toezichthouders gaan datalek Uber onderzoeken

Europese toezichthouders buigen zich over het grote datalek bij Uber dat dinsdag aan het licht kwam. De aanval door hackers die door het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app een jaar geheim werd gehouden, wordt volgende week besproken in Brussel.

De Europese werkgroep over databeveiliging Article 29 Working Party, waarin vertegenwoordigers van de toezichthouders van alle 28 EU-landen vertegenwoordigd zijn, heeft het onderwerp op de agenda gezet. Eerder zeiden toezichthouders in verschillende landen al een onderzoek in te stellen naar de gevolgen van het datalek.

Uber is officieel in Nederland gevestigd, waardoor het lek bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld had moeten worden. De Autoriteit Persoonsgegevens zei woensdag dat de berichten over het lek de 'aandacht hebben'.

Onduidelijkheid over daders

Hackers kregen onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers van klanten in handen. Ook bemachtigden ze de namen en rijbewijsnummers van taxichauffeurs. In totaal ging het om informatie over 57 miljoen mensen. Het is nog niet bekend wie de hackers waren en wat hun motief was.

Uber betaalde de daders 100.000 dollar om de diefstal stil te houden en de data te vernietigen. Twee werknemers die de roof in de doofpot hadden gestopt, zijn weggestuurd. Volgens Uber zijn de gelekte gegevens niet misbruikt.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant