toggle menu

Eurostar volgend jaar rechtstreeks van Amsterdam naar Londen

Eurostar volgend jaar rechtstreeks van Amsterdam naar Londen

Vanaf volgend jaar rijdt de Eurostar rechtstreeks van Amsterdam naar Londen. Momenteel vinden nog grenscontroles plaats in Brussel-Zuid. Daar moet ook worden overgestapt. Dat behoort vanaf de dienstregeling 2020 tot het verleden, zei staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) in de Tweede Kamer.

Ze heeft een akkoord hierover bereikt met België, Frankrijk en Groot-Brittannië. De NS en Eurostar moeten nog wel een aantal maatregelen nemen om de rechtstreekse verbinding mogelijk te maken, aldus de bewindsvrouw. Een brexit zonder een akkoord kan nog wel voor problemen gaan zorgen.

Maatregelen

De NS en Eurostar moeten nog wel een aantal maatregelen nemen om de rechtstreekse verbinding mogelijk te maken, aldus de bewindsvrouw. 'NS zet samen met Eurostar de schouders eronder om zo snel mogelijk met de rechtstreekse trein te starten', laat NS-topman Roger van Boxtel weten.

De Kamer had er op aangedrongen om snel een directe treinverbinding van Amsterdam naar Londen mogelijk te maken. Dat moet zorgen dat er minder gevlogen wordt op deze route. Van Londen naar Amsterdam rijdt de Eurostar al wel rechtstreeks. Dat duurt 3 uur en 40 minuten, een uur korter dan de reis nu van Amsterdam naar Londen in beslag neemt.

Bron: ANP

Ook interessant