Evi van Lanschot tweede bank met 0 procent spaarrente

Evi van Lanschot tweede bank met 0 procent spaarrente

Spaarders die hun geld bij Evi van Lanschot stallen, krijgen daar geen rente meer over. De dochteronderneming van Van Lanschot Kempen, die ook een spaarrekening aanbiedt, verlaagde de spaarrente naar 0 procent.

Evi is de tweede Nederlandse bank die de spaarrente voor een normale spaarrekening op 0 procent zet voor alle spaarders. Eerder deed Triodos Bank dat al. De grootbanken zijn daar nog niet aan toe, maar ook daar gaat de rente steeds verder omlaag. Bij ING is de spaarrente bijvoorbeeld 0,02 procent.

Ook negatieve rentes

Negatieve rentes zijn er ook in Nederland, maar vooralsnog alleen voor vermogende spaarders. Van Lanschot Kempen heeft bijvoorbeeld een negatieve rente voor klanten die meer dan 2,5 miljoen euro op hun spaarrekening hebben. Ook bij Hof-Hoorneman Bankiers moeten vermogende klanten toeleggen op hun spaargeld.

Uitzending Radar negatieve spaarrente 

Radar heeft in een speciale thema-uitzending uitgebreid aandacht besteed aan de negatieve spaarrente. Wil jij hier alles over weten en wat mogelijke gevolgen voor jouw spaargeld zouden zijn? Bekijk de fragmenten hier. 

Bron: ANP 

Ook interessant