'Ex-kankerpatiënten moeten makkelijker toegang krijgen tot een uitvaartverzekering'

'Ex-kankerpatiënten moeten makkelijker toegang krijgen tot een uitvaartverzekering'

Uitvaartverzekeraars willen ex-kankerpatiënten die al geruime tijd genezen zijn verklaard, makkelijker toegang bieden tot deze verzekering. Deze consumenten moeten dan weer zonder nadere voorwaarden en zonder dat zij hun kankerverleden hoeven te vermelden, normaal geaccepteerd worden, meldt het Verbond van Verzekeraars.

De gezamenlijke uitvaartverzekeraars hebben aan minister Wopke Hoekstra van Financiën gevraagd om de regeling die hij al voor overlijdensrisicoverzekeringen maakte ook voor uitvaartverzekeringen te laten gelden.

Eerder dit jaar kwam Hoekstra met levensverzekeraars en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenverenigingen (NFK) overeen dat ex-patiënten die al meer dan tien jaar kankervrij zijn, onder normale voorwaarden geaccepteerd dienen te worden als ze een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Verplichte melding

In veel gevallen kunnen ex-kankerpatiënten nu al zonder premieopslag een uitvaartverzekering afsluiten, maar uitvaartverzekeraars willen de aanvullende voorwaarden en verplichte melding van tafel hebben. Dan pas gelden dezelfde regels voor zowel overlijdensrisicoverzekeringen als uitvaartverzekeringen.

Bron: ANP

Ook interessant