FAA vindt nieuw probleem bij Boeing 737 MAX

FAA vindt nieuw probleem bij Boeing 737 MAX

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw potentieel risico geïdentificeerd die vliegtuigmaker Boeing moet oplossen voordat de toestellen van het type 737 MAX weer de lucht in mogen. Dat heeft de FAA aan persbureau Reuters laten weten, zonder daarbij het exacte probleem te benoemen.

Het euvel kwam naar verluidt vorige week tijdens een test in een simulator aan het licht, zo meldden bronnen. Als gevolg van de ontdekking zit een snelle certificeringstest van een toestel er op korte termijn niet in. De 737 MAX-toestellen worden om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. 
Boeing was jaar geleden al op de hoogte van problemen met 737 MAX. Eerder bleek dat de toestellen weer luchtwaardig waren. 

Samenwerking Boeing en FAA

Boeing liet in een verklaring weten dat het nauw samenwerkt met de FAA om potentiële risico's aan het licht te brengen en op te lossen en dat daar onlangs sprake van was. Ook Boeing liet zich niet uit over details.

Met welk vliegtuig reis jij?

Steeds meer landen sluiten hun luchtruim voor de Boeing 737 MAX. Hoe weet je met welk vliegtuigtype je gaat reizen als je een vlucht hebt geboekt? Lees meer hierover in een column van Iris Böhm.

Bron: ANP

Ook interessant