toggle menu

FAA: 'Zet Galaxy Note 7 uit tijdens vlucht'

FAA: 'Zet Galaxy Note 7 uit tijdens vlucht'

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) adviseert passagiers om hun Samsung Galaxy Note 7 telefoon uit te zetten tijdens de vlucht.

De FAA zei donderdag dat het passagiers met een Galaxy Note 7 adviseert om de telefoon niet op te laden of aan te zetten tijdens vliegreizen. Daarnaast is het volgens de FAA niet verstandig om de telefoon in de ruimbagage te proppen. De luchtvaartautoriteit is verontrust over het ontploffingsgevaar van de batterijen in de Samsung-telefoon.

Gevaarlijk

Samsung riep wereldwijd 2,5 miljoen toestellen terug na meldingen van ontplofte batterijen. Drie Australische luchtvaartmaatschappijen meldden donderdag dat de telefoons niet meer aangezet en opgeladen mogen worden tijdens hun vluchten.

Update 22:46 uur: 'Galaxy Note 7 helemaal niet meer gebruiken'

Gebruikers van de Samsung Galaxy Note 7 telefoon moeten hun toestel uitzetten en voorlopig niet meer gebruiken vanwege het gevaar dat de batterij ontploft. Dit advies heeft de Amerikaanse overheidsdienst voor de veiligheid van consumentenproducten CPSC vrijdag doen uitgaan.

In een verklaring zei de CPSC dat het met Samsung bezig is aan de voorbereiding van een officiële terugroepactie. Onderzocht wordt of het vervangen van de batterij een afdoende oplossing is.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant