toggle menu

Facebook activeert veilig-knop voor Berlijn

Facebook activeert veilig-knop voor Berlijn

Mensen die bij de vermoedelijke aanslag in Berlijn waren en in veiligheid zijn, kunnen gebruikmaken van de veiligheidscheck die het sociale netwerk heeft geactiveerd, meldde het bedrijf maandagavond.

Als er een ramp gebeurt, kan Facebook besluiten om een speciaal berichtje te sturen naar iedereen die mogelijk in het rampgebied is. Gebruikers kunnen dan op de knop 'ik ben veilig' klikken. Er gaat dan automatisch een melding naar alle vrienden van die gebruikers. De Facebook Safety Check werd eerder onder meer gebruikt bij aanslagen in Parijs, München, Nice en Turkije.

Trip naar Berlijn annuleren

Ongeruste klanten die voor de komende dagen een reis naar Berlijn hadden geboekt, kunnen die kosteloos omboeken of annuleren. Neckermann Reizen en Vrij Uit bieden die mogelijkheid aan mensen die de komende drie dagen met hen naar Berlijn zouden reizen. Een woordvoerster van TUI Nederland, TUI België en Kras liet weten dat voor ongeruste klanten een oplossing wordt gezocht.

TUI en Kras (150 klanten in Berlijn) en Neckermann en Vrij Uit (45) benaderen hun klanten per sms en telefonisch et de vraag of ze veilig zijn.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant