toggle menu

Facebook maakt privacy-instellingen beter zichtbaar

Facebook maakt privacy-instellingen beter zichtbaar

Facebook heeft zijn privacy-instellingen op zijn platformen beter zichtbaar gemaakt. Ook is het gebruikers eenvoudiger gemaakt om gegevens te wissen.

Aanleiding voor de aanpassing is het schandaal rond Cambridge Analytica. De data-onderzoeker speelde een kwalijke rol in de verkiezingscampagne van president Donald Trump. Die zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken.

Facebook-topman Mark Zuckerberg bood eerder al zijn excuses aan en beloofde beterschap. Het techbedrijf zag ondertussen miljarden dollars van zijn beurswaarde verdampen.

Gemakkelijker vindbaar

Volgens Facebook zijn besturingselementen nu gemakkelijker te vinden en te gebruiken. De aanpassingen zijn volgens het techconcern gedaan in overleg met onder meer toezichthouders en privacyexperts. De komende tijd zal Facebook met meer mededelingen komen.

Update 29 maart 2018, om 14:56 uur:

Geen verrijking meer op basis van data van derden

Facebook heeft nog meer maatregelen genomen naar aanleiding van de commotie die is ontstaan na het nieuws over Cambridge Analytica.

In het komende halfjaar zal het sociale netwerk stoppen met het Partner Categories-programma. Dit is een programma waarmee adverteerders gericht kunnen adverteren door gegevens die aangeleverd zijn door bedrijven buiten Facebook. Het Partner Categories-programma is in een beperkt aantal landen beschikbaar, maar niet in Nederland.

Bron: ANP / Tweakers

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant