toggle menu

Facebook neemt maatregelen na schandaal: apps krijgen toegang tot minder data

Facebook neemt maatregelen na schandaal: apps krijgen toegang tot minder data

Vanaf nu krijgen apps en games minder toegang tot data, dit heeft Facebook-topman Mark Zuckerberg bekendgemaakt. Hiermee reageert Zuckerberg op onderzoek naar de datavergaring van analysebedrijf Cambridge Analytica. Dit meldt Tweakers.

Spelletjes en diensten krijgen alleen nog maar toegang tot de naam, e-mailadres en de profielfoto van de gebruiker. Ontwikkelaars moeten een contract ondertekenen als zij meer data willen. Als gebruikers apps langer dan drie maanden niet gebruiken, dan hebben de ontwikkelaars geen toegang meer tot de Facebookdata.

Het verminderen van de toegang van ontwikkelaars is tot stand gekomen als reactie op het schandaal rondom Cambridge Analytica, gaf Facebook-eigenaar Mark Zuckerberg aan.

Welke apps hebben toegang tot jouw gegevens?

Facebook gaat bovendien onderzoek doen naar ontwikkelaars die tot 2014 toegang hebben gekregen tot veel data van gebruikers. In de komende dagen gaat Facebook in de tijdlijn van gebruikers tonen welke apps toegang hebben tot hun data. Gebruikers kunnen daarmee ook apps de toegang ontzeggen.

Je kunt het overzicht van apps die toegang hebben tot jouw data ook terugvinden door in Facebook naar Instellingen te gaan en dan Apps.

Bron: Tweakers

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant