toggle menu

Facebook test nieuwe functie nieuwsoverzicht

Facebook test nieuwe functie nieuwsoverzicht

Facebook test nieuwsoverzichten die gebaseerd zijn op een specifieke interesse. Gebruikers zien dan overzichten met bijvoorbeeld alleen belangrijk nieuws, reizen of stijl.

De verhalen die Facebookgebruikers nu te zien krijgen zijn vaak gebaseerd op mensen of plaatsen. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers dus filteren op een bepaald interessegebied.

Wat is het nieuwsoverzicht?

De pagina die je te zien krijgt als je Facebook opent. Je ziet hier statusupdates en foto’s  van vrienden, maar ook berichten van pagina’s en advertenties.

Rol van krant

Sociale netwerken proberen meer de rol van dagelijkse krant of nieuwssite over te nemen, schrijft iCulture. Facebook, Twitter en Snapchat bieden gebruikers nu steeds vaker opties om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Kun jij nog geen gebruik maken van deze nieuwe functie? Dat kan kloppen, Facebook test nieuwe opties vaak eerst onder een kleine groep. Geen nood: met onderstaand stappenplan heb je meer controle over je nieuwsoverzicht.

Stappenplan: Meer controle over je nieuwsoverzicht

Ben je de vakantiefoto's van die ene Facebookvriend stiekem zat? Vind je dat een Facebookpagina te veel berichten plaatst? Met dit stappenplan krijg je meer controle over je nieuwsoverzicht.

Open Facebook op je computer. Ga naar het omgekeerde driehoekje rechtsboven. Ook hier zie je 'Voorkeuren nieuwsoverzicht' staan.

1. Onder het tabblad 'Overzicht' zie je welke pagina's, personen en groepen de afgelopen weken het vaakst voorbij zijn gekomen in je nieuwsoverzicht. Je kunt een gebruiker of pagina ontvolgen door te klikken op het driehoekje naar beneden, en te kiezen voor '... niet meer volgen'.

2. Onder de overige tabbladen zijn personen, pagina's en groepen gespecificeerd. Ook hier kun je via het driehoekje iemand ontvolgen.

Lees ook

Bron: Radar / iCulture

Meer over:

Ook interessant