toggle menu

Facebook wil geld verdienen met jouw gezicht

Facebook wil geld verdienen met jouw gezicht

Facebook wil zijn privacybeleid aanpassen. Het sociale-medianetwerk wil de profielfoto’s van gebruikers in een database voor gezichtsherkenning opnemen. Dit schrijft het Reformatorisch Dagblad.

De technologie zou het vinden van vrienden en kennissen makkelijker maken. Facebook kan dan namelijk afgebeelde personen identificeren met eerder geüploade foto’s. Het idee is dat de gezichtsherkenning standaard wordt ingesteld voor nieuwe afbeeldingen. Gebruikers kunnen wel aangeven dat ze niet ‘getagd’  willen worden. Volgens Erin Egan, privacybaas van Facebook, zal de gebruiker meer controle hebben over zijn persoonlijke data. Door de gezichtsherkenning zou iemand makkelijker foto’s terugvinden waar hij op staat.

Daarnaast is er voor Facebook een financieel voordeel te halen. Door akkoord te gaan met het aangepaste privacybeleid geeft de gebruiker toestemming dat zijn naam, foto’s, berichten en andere profielinformatie door commerciële partijen worden gebruikt. Dat betekent opbrengsten voor Facebook. De gebruiker krijgt hier niets voor.   

Het nieuwe beleid is formeel nog een voorstel. De gebruikers kunnen bezwaar maken. Velen hebben al aangegeven tegen de wijzigingen te zijn.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant