Facebook wil 'sensatiezucht' en 'desinformatie' bestrijden

Facebook wil 'sensatiezucht' en 'desinformatie' bestrijden

Facebook gaat prioriteit geven aan 'betrouwbaar' nieuws in de stroom berichten die worden geplaatst. Topman Mark Zuckerberg kondigde dat voornemen aan om 'sensatiezucht' en 'desinformatie' in de sociale media te bestrijden.

Zijn bedrijf, dat meer dan twee miljard maandelijkse gebruikers kent, gaat taxatiemethodes gebruik om te bepalen hoe integer de geleverde informatie is.

Zuckerberg liet in een post op Facebook weten dat de reorganisatie volgende week in gang wordt gezet. De News Feed gaat dan als centraal uithangbord voorrang geven aan 'berichtgeving van hoge kwaliteit' boven nieuws dat afkomstig is uit dubieuze bronnen.

Verkeerde informatie

'Er is tegenwoordig te veel effectbejag, verkeerde informatie en polarisatie in de wereld. De sociale media stellen mensen in staat sneller dan ooit tevoren nieuws te verspreiden. Als we de specifieke problemen niet aanpakken, dan vermeerderen we ze uiteindelijk', aldus Zuckerberg. Hij denkt dat door de ingreep nieuws in woord en beeld op Facebook zal slinken tot 4 procent van de content. Nu is dat ongefilterd nog 5 procent.

Bron: ANP

Ook interessant