toggle menu

Facebooken zorgt voor slechter humeur, aldus Facebook

Facebooken zorgt voor slechter humeur, aldus Facebook

Dagelijks tien minuten kijken op Facebook zorgt voor een slechter humeur aan het einde van de dag. Dit bevestigt zelfs Facebook. Het negatieve effect zou volgens het sociale netwerk alleen worden veroorzaakt als je alleen maar scrollt en geen interactie aangaat. Dit meldt RTL Nieuws maandag.

Volgens onderzoek van David Ginsberg, hoofd onderzoek bij Facebook, zijn mensen sneller geneigd om positieve verhalen te delen. Door de vele optimistische berichten kan de Facebookgebruiker het idee krijgen dat zijn of haar leven slechter en minder succesvol is.

Betekenisvolle interactie stimuleren

Uit ander onderzoek blijkt overigens dat actief communiceren juist wel goed is. Dus niet alleen sporadisch een berichtje achterlaten, maar het medium actief gebruiken als hulpmiddel om in contact te blijven met andere mensen. Deze interacties zouden betekenisvoller zijn.

Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, wil deze acties aanmoedigen. Zo worden statusupdates van vrienden straks bovenaan de pagina geplaatst zodat je deze als eerste ziet. Ook krijg je de mogelijkheid om statusupdates van een specifiek persoon of pagina te ‘snoozen’, oftewel te verbergen voor dertig dagen.

Investering in onderzoek

Het onderzoek is onderdeel van een investering van Facebook. Het medium wil socialmedia onder de loep nemen. ‘We hebben niet alle antwoorden, maar omdat sociale media zo'n grote rol in het leven van mensen spelen, willen we de discussie voeren’, aldus Ginsberg.

Bron: RTL Nieuws

Ook interessant