toggle menu

Facebooktopman: 'Paar jaar nodig voor oplossen privacyproblemen'

Facebooktopman: 'Paar jaar nodig voor oplossen privacyproblemen'

Topman Mark Zuckerberg van Facebook denkt het een paar jaar zal duren om de problemen met privacy rond het sociale netwerk op te lossen. Dat zei hij in een interview met nieuwssite Vox.

'Ik denk dat we ons uit dit gat kunnen graven, maar dat zal wel een paar jaar duren. Ik zou graag willen dat we deze zaken in drie of zes maanden kunnen oplossen, maar ik denk dat de realiteit is dat dit gewoon langere tijd nodig heeft', aldus Zuckerberg. Facebook is in grote verlegenheid gebracht door het misbruik van informatie van tientallen miljoenen gebruikers. Op de beurs kreeg het bedrijf daardoor rake klappen.

Privacy-instellingen

Inmiddels heeft Facebook al stappen aangekondigd om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo heeft Facebook de privacy-instellingen op zijn platformen beter zichtbaar gemaakt. Ook is het gebruikers eenvoudiger gemaakt om gegevens te wissen.

Lees ook: Jouw privégegevens op Facebook, zo vraag je je dossier op

Update 15:50 uur: Kritiek Apple-baas volgens Zuckerberg 'te makkelijk'

Zuckerberg heeft uitgehaald naar Apple-baas Tim Cook. Zuckerberg noemde kritiek van Cook op het privacybeleid van Facebook 'te makkelijk'.

Cook viel Facebook vorige week in een interview aan op het profiteren van gebruikersinformatie via advertenties. Daarmee reageerde hij op de ophef rond het sociale netwerk nadat bekend werd dat gebruikersgegevens in handen van derden terecht zijn gekomen.

Dergelijke gedetailleerde persoonlijke informatie zoals Facebook die verzamelt zou volgens Cook niet moeten bestaan. Gevraagd wat hij zou doen als hij in de schoenen van Zuckerberg zou staan antwoordde hij: 'Ik zou nooit in die situatie terechtkomen.'

Zuckerberg stelt dat advertenties 'reëel gezien' nodig zijn als je een grote online dienst wilt maken om mensen te verbinden. Als je zou werken met abonnementsgeld in plaats van met advertenties, dan zouden veel mensen geen toegang krijgen tot Facebook omdat ze het niet kunnen betalen.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant